неділю, 26 січня 2020 р.

27 сiчня- День пам'ятi жертв Голокосту



 27 січня, в день звільнення табору смерті Освенцим бійцями Червоної Армії в 1945 році, весь цивілізований світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.
Голокост став поворотною точкою в історії людства, після якої цивілізований світ проголосив принцип "Ніколи більше!", Взявши на себе зобов'язання протистояти війні і геноциду. Резолюція 60/7 Генеральної Асамблеї ООН про увічнення пам'яті жертв Голокосту важлива саме тим, що вона не тільки закріплює пам'ять про минулі злочини, а й прагне запобігти їх в майбутньому.
27 січня 1945 року радянські війська звільнили табір смерті Освенцим-Біркенау, виявивши там найбільшу фабрику знищення людей на території окупованої нацистами Європи. З тих пір Освенцим став символом Голокосту, наочним свідченням тієї пекельної глибини, якої може досягти нелюдяність.
З тих пір, як 1 листопада 2005 року цей день був оголошений Міжнародним днем ​​пам'яті жертв Голокосту, більше 80 держав внесли 27 січня в свої національні календарі офіційних пам'ятних дат. В цьому році церемонії пам'яті жертв і уроків Катастрофи єврейського народу пройдуть як на міжнародному, так і на державному, регіональному та місцевому рівнях, а також у вищих і середніх навчальних закладах в десятках країн світу.
«В пам'ять про Голокост: вимагайте і захищайте ваші права людини»
 

Немає коментарів:

Дописати коментар